Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Bokkenpootjestaart

Nagerecht
15 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

250 gram
Speculaas
75 gram
Roomboter
1
Kloppudding vanille
500 ml
Slagroom
200 ml
Melk
300 gram
Bokkenpootjes
100 gram
Blauwe bessen
10
Kumquats

Mini meringues*


Bekleed de onderkant van een springvorm met bakpapier. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de kloppudding en melk. Snijd de bokkenpootjes voorzichtig los van elkaar. Zet ze vervolgens rechtop tegen de rand van de springvorm. Bewaar één bokkenpootje voor de decoratie en snijd de overgebleven bokkenpootjes in stukjes. Meng de fijngehakte bokkenpootjes door de slagroom en schep het mengsel in de springvorm. Strijk glad en zet de bokkenpootjestaart minimaal 4 uur in de koelkast. Garneer de taart met cacaopoeder, poedersuiker, blauwe bessen, kumquats en zelfgemaakte mini meringues.

- Mini meringues -

*Tip: zelf mini meringues maken? Het heeft in de najaarseditie van magazine Smaakvol 2017 gestaan en delen we graag nog een keer! Het meest belangrijke in dit recept voor mini schuimpjes (meringues) is om ervoor te zorgen dat de kom van de keukenmachine schoon en vetvrij is. Ontvet de kom door een klein beetje citroensap op keukenpapier te verdelen en de kom met het keukenpapier schoon te maken.

Doe 4 eiwitten in de kom en meng op matige snelheid. Het eiwit is stijf genoeg als je de kom ondersteboven kunt houden, zonder dat het eiwit eruit valt. Stel de keukenmachine nu in op de hoogste stand en giet er geleidelijk aan de suiker doorheen. Meng 6 –7 minuten lang op de hoogste stand. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 110 graden. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit toefjes op een siliconen bakmat. Bak de mini schuimpjes een uur lang in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de dikte van de schuimpjes kan de baktijd langer zijn, controleer daarom zo nu en dan. Laat de schuimpjes na het bakken geheel afkoelen.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Bokkepootjes<br />150 gram

    Bokkepootjes
    150 gram

  • Slagroom suikervrij<br />1 liter

    Slagroom suikervrij
    1 liter

  • Blauwe bessen<br />125 gram

    Blauwe bessen
    125 gram

  • Kloppudding vanille <br />1 stuks

    Kloppudding vanille
    1 stuks

  • Speculaas<br />400 gram

    Speculaas
    400 gram

  • Kumquats<br />stuks

    Kumquats
    stuks