Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Bladerdeegsterretjes met hammouse

Lunchgerecht / tussendoortje
25 minuten bereidingstijd
10 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

200 g Achterham
185 g Philadelphia
3 el Slagroom
1 Bladerdeeg
1 Ei
1 Komkommer
1 Tuinkers
6 g Preischeuten
1 doos Bessen rood
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bladerdeeg op een snijplank en steek of snij er met een uitsteker sterretjes uit. Leg de sterren op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk ze met geklopt ei en bak de sterren in ongeveer 15 minuten goudbruin. Doe de ham met de roomkaas en de room in de keukenmachine. Laat deze kort maar stevig draaien tot het een mooie mousse is. Snijd mooie dunne plakjes van de komkommer. Snijd nu de sterretjes doormidden. Beleg de bodem met een plakje komkommer. Spuit hier de ham mousse bovenop en dek af met de bovenste helft van het sterretje. Spuit er nog een beetje mousse bovenop en garneer met de tuinkers, preischeuten en rode bessen.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Komkommer<br />stuks

    Komkommer
    stuks

  • Achterham<br />1 x 6 plak

    Achterham
    1 x 6 plak

  • Eieren M<br />10 stuks

    Eieren M
    10 stuks

  • Bladerdeeg<br />450 gram

    Bladerdeeg
    450 gram

  • Tuinkers <br />20 gram

    Tuinkers
    20 gram

  • Roomkaas naturel<br />185 gram

    Roomkaas naturel
    185 gram

  • Slagroom houdbaar 30% Vet<br />200 ml

    Slagroom houdbaar 30% Vet
    200 ml

  • Rode bessen<br />125 gram

    Rode bessen
    125 gram

  • Preischeuten<br />50 gram

    Preischeuten
    50 gram