Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Bechamelsaus (witte basissaus)

Saus
15 minuten bereidingstijd
10 porties
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

50 gram
Boter
50 gram
Bloem
500 ml
Melk
snufje
Zout & peper
naar smaak
Nootmuskaat


Laat de boter smelten in een pan en zorg dat de boter niet bruin kleurt. Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar. Laat de bloem op een zacht vuur garen. Het mengsel dat je nu krijgt heet een roux. De roux is klaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.
Meng nu met een garde beetje bij beetje de koude melk bij de roux totdat er een gladde saus ontstaat. Laat de saus een paar minuten zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren. Breng de bechamelsaus op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Tip: Dit is een basissaus. Voeg voor verschillende variaties smaakmakers toe zoals kaas, mosterd, een handje verse kruiden zoals peterselie en bieslook, of specerijen zoals peper.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Nootmuskaat gemalen<br />35 gram

    Nootmuskaat gemalen
    35 gram