Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Aspergekroketjes

Lunch
15 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

500 gram
asperges
200 milliliter
kookvocht van asperges
150 gram
achterham
600 milliliter
melk
150 gram
bloem
100 gram
roomboter
2
eieren
60 gram
paneermeel
20 gram
peterselie
2
gekookte eieren
50 milliliter
mayonaise

zout en peper


Kook de asperges beetgaar in ongeveer 15 minuten. Schep de asperges uit het kookvocht en zet het kookvocht apart. Snijd ongeveer de helft van de asperges in kleine stukken. Snijd de helft van de ham in blokjes en pureer de overgebleven ham samen met de resterende asperges tot een glad mengsel met behulp van een staafmixer.

Verwarm de melk in een pan en voeg ongeveer 200 milliliter kookvocht van de asperges samen met de hamblokjes toe. Verwarm het even door en breng het op smaak met een snufje zout en peper. Laat de boter smelten in een pan en voeg dan de bloem toe. Meng het goed door elkaar en laat het verder garen. Voeg de melk toe en roer het goed door totdat alle klontjes eruit zijn. Voeg het asperge-hammengsel, de aspergestukjes en de gehakte peterselie toe. Roer het goed door elkaar. De vulling van de kroketjes is nu klaar. Laat het ongeveer 2 uur afgedekt afkoelen in de koelkast.

Klop de eieren los in een diep bord. Strooi paneermeel op een ander diep bord. Vorm staafjes van de vulling, bijvoorbeeld door een bal te maken en deze vervolgens wat aan te drukken tijdens het rollen tussen je handen. Haal de kroketjes eerst door het ei, laat het uitlekken en rol ze daarna door het paneermeel. Zorg ervoor dat ook de twee uiteindes goed bedekt zijn. Laat de kroketjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Verhit frituurvet of olie tot 180 graden en frituur hierin de aspergekroketjes. Maak een saus van geprakte, gekookte eieren en de mayonaise. Schep een streep van het mengsel op een bord en leg hierop de kroketjes. Serveer het met salade.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Achterham<br />1 x 6 plak

    Achterham
    1 x 6 plak

  • Eieren M<br />10 stuks

    Eieren M
    10 stuks

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Halfvolle melk<br />1 liter

    Halfvolle melk
    1 liter

  • Mayonaise<br />650 ml

    Mayonaise
    650 ml

  • Asperges<br />212 ml

    Asperges
    212 ml

  • Paneermeel<br />150 gram

    Paneermeel
    150 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram

  • Tarwebloem wit<br />1 kilo

    Tarwebloem wit
    1 kilo