Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Appel-Peer Crumble

Nagerecht
15 minuten bereidingstijd
30 minuten oventijd
6 personen
Zelf maken
Smaakvol najaar 2015

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

2 stuks Jonagold
2 stuks Peren middel
1 tl. Kaneel
1 zakje Vanillesuiker
130 g. Ongezouten boter
100 g. Witte basterdsuiker
250 g. Tarwebloem wit
Snufje zout
2 el. Melk
200 g. Fijne kristalsuiker
125 ml. Koksroom
18 g. Ongezouten boter
2 Appel middel
6 Chocoladebloemen
6 g. Munt
3 g. Cacao


Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de Jonagold appel en de peren en snijd ze in kleine stukjes. Meng ze met de kaneel en vanillesuiker. ‘Wrijf’ in een kom de boter, basterdsuiker, bloem en zout met je vingertoppen door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt. Doe er een eetlepel melk bij en wrijf verder tot de kruimels dik en stevig zijn. Smeer de potjes aan de binnenkant in met boter en vul ze met het fruitmengsel. Bedek de stukjes appels en peren in de ovenschaal met het kruimeldeeg. Bak ca. 30 minuten tot de kruimel laag goudbruin is. Smelt de suiker tot een karamel niet roeren en blus deze af met de verwarmde koksroom. Pas op heet! Voeg hierna een klontje boter toe en verwarm de saus opnieuw tot een gladde massa. Laat afkoelen en doe in een spuitflesje. Snijd de appel in dunne ringen en steek het klokhuis eruit leg deze om en om op het bord. Leg hierop een chocolade turitella en garneer het bord af met de karamelsaus, munt en de cacaopoeder.

De vanille mousse (zoals in de Smaakvol) is op Lekker Verantwoord helaas niet leverbaar.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Kaneel gemalen<br />40 gram

    Kaneel gemalen
    40 gram

  • Vanille suiker geel <br />10 stuks

    Vanille suiker geel
    10 stuks

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Basterd suiker wit<br />600 gram

    Basterd suiker wit
    600 gram

  • Zout<br />125 gram

    Zout
    125 gram

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Kristalsuiker fijn<br />750 gram

    Kristalsuiker fijn
    750 gram

  • Kookroom<br />1 liter

    Kookroom
    1 liter

  • Chocolade bloemen<br />150 gram

    Chocolade bloemen
    150 gram

  • Mint<br />50 gram

    Mint
    50 gram

  • Cacao <br />250 gram

    Cacao
    250 gram

  • Peer Conference<br />zak 6 stuks

    Peer Conference
    zak 6 stuks

  • Appel jonagold<br />zak 6 stuks

    Appel jonagold
    zak 6 stuks