Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Aardappelpuree maken

Bijgerecht
25 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 kilo
Aardappels
100 ml
Halfvolle melk
25 gram
Roomboter
snufje
Zout & peper
naar smaak
Nootmuskaat

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken. Kook de aardappelen onder water met een vleugje zout in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze nog even droog stomen. Verwarm ondertussen de melk in een klein pannetje. Stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een stamper. Voeg hierna de warme melk toe en roer glad met een garde. Voeg op het laatste moment de boter toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappel klein<br />2,5 kilo

    Aardappel klein
    2,5 kilo

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Nootmuskaat gemalen<br />35 gram

    Nootmuskaat gemalen
    35 gram