Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Aardappelpizza's

Lunchgerecht
25 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

3
Aardappelen
60 gram
Champignons
60 gram
Groene asperges
200 ml
Tomatensaus
1 bol
Mozzarella
6 el
Parmezaanse kaas
1 el
Olijfolie

Zout en peper


Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Snijd de mozzarella in plakjes en de groene asperges en champignons in stukjes. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in een cirkel op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met Parmezaanse kaas en zet 5 minuten in de oven. Haal de gemaakte aardappelbodem uit de oven en verdeel de tomatensaus erover. Leg daarop de champignons, asperges en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper. Zet de aardappelpizza opnieuw 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en schuif op een bord of plankje. Garneer met olijfolie en vers gemalen peper.

Tip: varieer met diverse soorten groenten en kruiden.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappel bonken geschild<br />500 gram

    Aardappel bonken geschild
    500 gram

  • Champignon fijn<br />250 gram

    Champignon fijn
    250 gram

  • Mozzarella<br />125 gram

    Mozzarella
    125 gram

  • Tomatensaus<br />300 ml

    Tomatensaus
    300 ml

  • Asperges groen<br />450 gram

    Asperges groen
    450 gram

  • Parmezaanse kaas grana padano aan stuk<br />200 gram

    Parmezaanse kaas grana padano aan stuk
    200 gram