Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Aardappel bietensoep met zure room

Voorgerecht
15 – 20 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

Ingrediënten

150 g
aardappelkwartjes
3
rode bieten
1
ui
1 l
runderbouillon
150 ml
zure room
2 g
bieslook
15 g
roomboter
2 g
komijn

zout en peper

Bereiding:
Hak de ui grof en zweet aan in de boter. Snijd de aardappelen samen met de bieten in stukken, voeg alles bij de ui. Giet de bouillon erbij en laat ± 30 min sudderen. Mix glad met een staafmixer en schenk door een zeef. Breng op smaak met zout en peper. Plet de komijnzaadjes en meng met de zure room. Garneer af met de zure room en fijngesneden bieslook.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappelen panklaar half<br />1 kilo

    Aardappelen panklaar half
    1 kilo

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Pati creme touche ongezoet<br />1 liter

    Pati creme touche ongezoet
    1 liter

  • Komijn gemalen<br />37 gram

    Komijn gemalen
    37 gram

  • Bieslook<br />75 gram

    Bieslook
    75 gram

  • Bouillon blokjes rundvlees<br />1 stuks

    Bouillon blokjes rundvlees
    1 stuks

  • Uien<br />1 kilo

    Uien
    1 kilo

  • Bieten heel schoon<br />500 gram

    Bieten heel schoon
    500 gram