Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Recall-terugroepactie vleeswaren

Recall vleeswaren Offerman en Anur/Wahid

Naar aanleiding van de recall van vorige week over diverse Offerman en Anur/Wahid producten, publiceren wij onderstaand een update over deze recall:
Alle producten met de EG-nummers 214850 en 429 moeten per direct uit de handel genomen worden en mogen te allen tijde niet genuttigd worden.
Om er zeker van te zijn dat de juiste producten niet meer gebruikt worden dienen de vleeswaren gecheckt te worden o.b.v. EG-nummer en niet enkel op T.H.T.

Hoe wordt het EG-nummer weergegeven?
Het EG-nummer wordt op onderstaande wijze weergegeven op de verpakkingen van de vleeswaren:





Wat is een EG-nummer:
Het EG-erkenningsnummer is een code die is aangebracht op levensmiddelen van dierlijke oorsprong (bv zuivel- en vleesproducten).
Het is een verplichting van de Europese Unie in het kader van voedselveiligheid. De code geeft aan bij welk bedrijf het product is geproduceerd en dat dit bedrijf qua hygiëne onder toezicht van de EU staat.
De code bestaat uit een ovaal met daarin:

  • De naam, of de landcode van het land waar het product is vervaardigd. De gebruikte landcodes zijn: AT, BE, BG, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, EL, FR, FI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, PL, PT, RO, SE, SI, SK, UK.
  • Het eigenlijk erkenningsnummer. De opbouw van de code verschilt per EU-lidstaat.
  • De letters EG/ EEG (verouderd), of een equivalent hiervan in een andere EU taal.
  • Het EG-erkenningsnummer geeft niet de oorsprong van de grondstof aan, maar alleen waar het eindproduct is vervaardigd.

Deze code wordt gebruikt door overheidsinstanties en de voedingsmiddelenindustrie om de traceerbaarheid en de voedselveiligheid te monitoren. Daarnaast worden deze erkenningsnummers ook vaak door consumenten gebruikt om de werkelijke producent te achterhalen.

Eerdere communicatie:
Naar aanleiding van een bericht vanuit Offerman en Anur/Wahid, roept Holland Food Service gesneden vleeswaren terug die in de fabriek van Offerman en Anur/Wahid in Aalsmeer gesneden en verpakt werden. Dit wegens mogelijke aanwezigheid van listeria. Offerman en Anur/Wahid hebben in overleg met de NVWA besloten een aantal producten uit de markt terug te halen. De betreffende vleeswaren zullen wij in ons bestelsysteem blokkeren. Mogelijk zal je de komende dagen een alternatief product ontvangen.

Bij twijfel of andere vragen neem gerust contact met ons op! Wij hechten groot belang aan de kwaliteit van onze producten en bieden je onze verontschuldiging aan voor het ongemak.
Als je producten hebt die terug moeten naar Holland Food Service, neem dan altijd contact op met klantenservice. De klantenservicemedewerkers zorgen voor retourformulieren en een juiste afhandeling van deze situatie. Bedankt voor je medewerking.

Informatie met betrekking tot het risico voor de consument
Listeria’s zijn bacteriën die overal in de natuur voorkomen. De soort Listeria monocytogenes kan een voedselinfectie veroorzaken. De symptomen van besmetting door Listeria zijn koorts en/of hoofd- en spierpijn. Deze symptomen kunnen duiden op listeriose. Dit is een mogelijk ernstige ziekte met een incubatietijd van enkele weken. Gezonde mensen worden meestal niet ziek van de bacterie. Zwangere vrouwen moeten extra aandacht schenken aan deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen. Hebben consumenten van deze producten gegeten en herkennen zij deze symptomen, dan adviseren wij hun huisarts te raadplegen en te melden of ze deze producten gegeten hebben.