Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Zuurkoolstamppot

Hoofdgerecht
30 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1200 gram
Aardappelen
500 gram
Zuurkool
2
Appels
100 gram
Spekjes
150 ml
Melk
40 gram
Boter
snufje
Zout & peper


Schil de aardappelen en kook in circa 20 minuten gaar. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken en snijd deze wat fijner (spoel een keer om het minder zuur te maken). Voeg na 10 minuten de zuurkool toe aan de aardappelen. Giet het mengsel af als de aardappelen gaar zijn. Vang wat kookvocht op.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de boter en bak de appel 5 minuten op hoog vuur.

Verwarm de melk. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en wat kookvocht. Schep de appel en boter erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met uitgebakken spekjes.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappel groot<br />2,5 kilo

    Aardappel groot
    2,5 kilo

  • Zuurkool extra fijn<br />500 gram

    Zuurkool extra fijn
    500 gram

  • Appel<br />zak 6 stuks

    Appel
    zak 6 stuks

  • Buikspekblokjes gerookt mager 5 a 8 mm<br />250 gram

    Buikspekblokjes gerookt mager 5 a 8 mm
    250 gram

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter