Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Zalm met krokante kruiden, broccoli en mosterdpuree

Hoofdgerecht
15-20 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken
Smaakvol najaar 2015

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

6
Zalmfilets
60 gram
Walnoten
2 eetlepels
Honing
30 gram
Peterselie
3 eetlepels + 15 gram
Franse mosterd
1,5 kilo
Broccoliroos
1 kilo
Aardappel bonken geschild
100 ml
Halfvolle melk
30 gram
Roomboter ongezouten
Garnering
Shiso mix en Limoen

Breng een laag van 4 cm water met een vleugje zout aan de kook in een pan. Voeg de aardappelen toe en kook deze in 20 min. gaar met de deksel op de pan. Verwarm de melk en giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerend met een spatel zoveel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en voeg op het laatst een lepel mosterd (15 g.) toe. Doe hierna de puree in een spuitzak met een kartelrondje.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de gehakte walnoten, honing, peterselie en Franse mosterd (3 el.). Bestrijk de zalm met het mengsel en bak deze in de oven voor ±10 minuten per 2,5 cm dikte. Breng water aan de kook en blancheer hierin de broccoli. Schep de broccoli op het bord en leg hierop de zalm, spuit drie rozetjes puree ernaast en garneer het gerecht af met de shiso purple en de partjes limoen.

Tip: Ook heerlijk met verse roerbakgroenten.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Zalmfilet naturel<br />100 gram

    Zalmfilet naturel
    100 gram

  • Walnoten gepeld <br />600 gram

    Walnoten gepeld
    600 gram

  • Honing vloeibaar<br />250 gram

    Honing vloeibaar
    250 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram

  • Mosterd frans<br />200 gram

    Mosterd frans
    200 gram

  • Broccoliroos <br />500 gram

    Broccoliroos
    500 gram

  • Aardappel bonken geschild<br />500 gram

    Aardappel bonken geschild
    500 gram

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Mosterd dijon<br />370 gram

    Mosterd dijon
    370 gram

  • Shiso mix<br />50 gram

    Shiso mix
    50 gram

  • Limoen<br />stuks

    Limoen
    stuks