Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Bladerdeegpakketjes met spinazie en roomkaas

Lunch
15 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

6 plakken
bladerdeeg
125 gram
Philadelphia
1
ei
1 theelepel
tijm
200 gram
spinazie
50 gram
geraspte kaas
125 gram
spekreepjes
90 gram
zongedroogde tomaten

zout en peper


Verwarm de oven voor op 185 graden. Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Bak de spekjes uit in een pan. Leg de spekjes apart en bak daarna de spinazie tot het geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef. Meng in een kommetje de roomkaas met een snufje zout en peper en de tijm en voeg vervolgens de spekjes en spinazie toe. Schenk op het midden van ieder plakje bladerdeeg een beetje van het mengsel. Leg hierop een zongedroogd tomaatje en vouw de punten naar het midden. Klop een ei los en bestrijk de bladerdeegpakketjes hiermee. Bestrooi ze daarna met de geraspte kaas. Bak de pakketjes in ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Spekreepjes 5 mm gerookt<br />100 gram

    Spekreepjes 5 mm gerookt
    100 gram

  • Eieren M<br />10 stuks

    Eieren M
    10 stuks

  • Bladerdeeg<br />450 gram

    Bladerdeeg
    450 gram

  • Zongedroogde tomaten<br />312 gram

    Zongedroogde tomaten
    312 gram

  • Geraspte kaas belegen 48+<br />150 gram

    Geraspte kaas belegen 48+
    150 gram

  • Roomkaas naturel<br />185 gram

    Roomkaas naturel
    185 gram

  • Tijm<br />50 gram

    Tijm
    50 gram