Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Frietjes van zoete aardappel

Bijgerecht
10 minuten bereidingstijd
30 minuten wachttijd
40 minuten oventijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 kg
Zoete aardappel
1 teentje
Knoflook
2 theelepels
Paprikapoeder
1 theelepel
Komijn
handje
Bloem
scheutje
Olijfolie
snufje
Zout & peper

Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de zoete aardappelen met schil en al in friet-vorm. Laat de gesneden friet ongeveer 30 minuten in een bak koud water staan. Giet af, spoel na en dep droog.

Maak een mengsel van de bloem, knoflook, olijfolie, komijn, paprikapoeder en zout & peper. Meng het kruidenmengsel met de frietjes. Verspreid de frietjes over een bakplaat. Bak de frietjes bruin in ongeveer 35 minuten.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappel zoet <br />1 kilo

    Aardappel zoet
    1 kilo

  • Komijn gemalen<br />37 gram

    Komijn gemalen
    37 gram