Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Quiche met gerookte zalm en asperges

Tussendoortjes
20 minuten bereidingstijd
25 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 pakje
Bladerdeeg
100 gram
Gerookte zalm
6 stuks
Groene asperges
1
Ui
3
Eieren
150 ml
Koksroom
handje
Kaas geraspt
handje
Paneermeel
snufje
Peterselie
snufje
Peper & zout




Verwarm de oven op 180 graden. Plaats de ontdooide vellen bladerdeeg in een quichevorm. Zorg dat de vellen elkaar overlappen.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi hierover een klein beetje paneermeel.

Kook in 5 minuten de groene asperges en laat dit vervolgens afkoelen.

Snipper de ui en de peterselie. Voeg de eieren en het kookroom samen in een kom. Voeg hier later de ui, peterselie en peper & zout aan toe.

Verdeel de gerookte zalm over het bladerdeeg en vervolgens ook de groene asperges.
Giet daarna het ei-kookroom mengsel eroverheen. Strooi hier als laatst nog wat geraspte kaas overheen.

Bak de quiche in 25 minuten af.




Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Bladerdeeg<br />450 gram

    Bladerdeeg
    450 gram

  • Zalmfilet gerookt <br />100 gram

    Zalmfilet gerookt
    100 gram

  • Asperges groen<br />450 gram

    Asperges groen
    450 gram

  • Kookroom 20% vet<br />250 ml

    Kookroom 20% vet
    250 ml

  • Geraspte kaas belegen 48+<br />150 gram

    Geraspte kaas belegen 48+
    150 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram