Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Aardappel-preisoep

Voorgerecht
30 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

2
Prei
400 gram
Aardappelen
1
Ui
1 teentje
Knoflook
1 theelepel
Kerriepoeder
900 ml
Groentenbouillon
80 ml
Kookroom
6 gram
Peterselie
snufje
Peper


Om te bakken:
Olijfolie

Snijd de uiteinden van de prei en verwijder de buitenste harde bladeren. Snijd de stengels in smalle ringen en was deze. Houd wat preiringen achter voor de garnering. Schil de aardappel en snijd deze in stukjes. Pel de knoflook en ui en snijd fijn.

Doe wat olijfolie  in een pan en voeg de prei, aardappel, ui en knoflook toe en bak kort op middelhoog vuur. Voeg hierna de kerriepoeder toe en blus af met de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep als de groenten zacht zijn met een staafmixer. Breng op smaak met peper. Voeg op het laatste moment een scheut room toe.

Snijd de peterselie fijn en garneer dit met de achtergehouden preiringen in de soep.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Prei<br />stuks

    Prei
    stuks

  • Aardappel groot<br />2 kilo

    Aardappel groot
    2 kilo

  • Kookroom<br />1 liter

    Kookroom
    1 liter

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram